17 Eylül 2014 Çarşamba

Armoli Kaan Elite Can - Komle Çözüm

Armoli Kaan Elite Can - Komple Çözüm

Can Bus (Controller Area Network) araç üzerinde kullanılan mikrokontrolcüler ve cihazların, herhangi bir sunucu bilgisayar olmaksızın birbiri ile haberleşebilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir otomotiv standardıdır.

Diğer bir deyişle Can Bus, aracınızdaki tüm alt sistemlerin birbiri ile iletişim kurmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiş standart bir uygulamadır. Peki araç kullanıcıları Can Bus ile nasıl etkileşim kurar? Basitçe şu şekilde ifade edebiliriz, aracınızın göstergesinde gördüğünüz anlık yakıt tüketimi, ortalama yakıt tüketimi, devir, motor suyu sıcaklığı, yakıt seviyesi, hız gibi bilgiler ilgili Can Bus vasıtasıyla sürekli olarak aracınızın ana kontrol ünitesine iletilir ve göstergeler vasıtasıyla da sizin görmeniz sağlanır. Peki aracınızdan uzakta olduğunuzda aracınızın yada araçlarınızın bu bilgilerini uzaktan görmeniz mümkün müdür?
Evet!
Örneğin 100 araçtan oluşan bir filoya sahipsiniz ve tüm araçlarınızda sürücüleriniz çalışıyor, Amoli Elite Can Yakıt Güvenlik Sistemi ile tüm araçlarınızın Can Bus bilgilerini internet erişiminiz olan heryerden GPS konumlarıyla birlikte, harita üzerinde görmeniz ve geçmişe dönük raporlama yapmanız mümkündür!

Armoli Elite Can Yakıt Güvenlik Sistemi ile Can Bus arayüzünde masanızın başında aracınızın;
  • Yakıt Seviyesini
  • Anlık Yakıt Tüketimini
  • Ortalama Yakıt Tüketimini
  • Soğutma Suyu Sıcaklığını
  • Toplam Km'yi
  • Gaz Pedalına % Kaç Basıldığını
  • Araç Yükünü
  • Araç Hızını





Can Bus Bilgilerini Uzaktan Görmek Nasıl Mümkün Olacak?

Bilindiği üzere GPS Araç Takip Sistemi servis sağlayıcıları araçların GPS pozisyonu, yönü, hızı, vb. bilgileri GPRS hattı üzerinden iletmekte ve kullanıcıların hizmetine sunmaktadır. Amoli Elite Can Yakıt Güvenlik Sistemi de aynı yöntemle çalışmakta olup GPS pozisyonu, aracın yönü, hızı, vb. bilgilerin yanında aracın Can Bus datasını da GPRS hattı üzerinden iletmekte ve web tabanlı arayüz üzerinden araç çalıştığı anlarda, sürekli olarak Can Bus verilerinin izlenmesine olanak tanımaktadır.

Can Bus Raporlar Ekranı


anti fuel theft system


CanBus İzleme Yeni Bir Uygulama mı?

Can Bus izleme halihazırda gelişmiş araç takip sistemi hizmet sağlayıcıları tarafından sunulmakta olan bir hizmettir. Unutmamak gerekir ki aracınızın Can Bus bilgilerinin uzaktan izlenebilmesi için aracınızda Can Bus sisteminin kullanılıyor olması gerekmektedir. Bu da genellikle nispeten yeni model araçlarda mümkün olmaktadır.

Aracın Can Bus ile İzlenmesi Yakıt Güvenliği İçin Yeterli midir?

Hayır. Yakıt hırsızlığını önlemek için sadece Can Bus izleme yeterli değildir. Bilineceği üzere motor durduğunda araç herhangi bir Can Bus verisi üretmemektedir. Örneğin gece araç park halindeyken yakıtınız çalındığında bunu ancak sürücü aracı çalıştırdığında fark edeceksinizdir. Bunun için Kaan Elite Can Yakıt Güvenlik Sistemi, Depo Güvenlik Kiti'ni barındırmaktadır. Depo Güvenlik Kiti 7/24 aktif olmakta ve açılması yada darbe durumunda size uyarıda bulunmaktadır.
"Sıradan Can Bus özellikli araç takip sistemleri araç motoru kapalı olduğunda Can Bus datasını iletememekte ve bu sebeple yakıt tankınız izlenememektedir. Ama Kaan Elite Can Yakıt Güvenlik Sistemi yakıt tankınızı 7/24 izlemekte ve olağandışı durumlarda gerek araç takip ekranı üzerinden gerekse SMS ve email yoluyla sizi uyarmaktadır."
Sonuç olarak;
Kaan Elite Can Yakıt Güvenlik Sistemi'nin avantajları;
  • Aracınıza ait olan tüm önemli verileri uzaktan izleyebilirsiniz.
  • Araç hareketleriniz, yakıt tüketiminiz, devir-hız değişiminiz vb. birçok farklı konu için birçok farklı ve özel raporlar oluşturabilirsiniz.
  • Sürücülerinizi yakıt tüketim karakteristiklerine göre sınıflandırabilirsiniz.
  • Yakıt hırsızlığına karşı yakıt tankınızı 7/24 kontrol altında tutabilirsiniz.
  • Yakıt verimliliğinizi arttırabilir, yakıt masraflarınızı düşürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder